Свободівці вже з самого ранку відзначили День Соборності урочистостями на Збручі (фото)

Опубліковано в Політика Автор  23.01.2018

Традиційно тернопільські та хмельницькі представники  Всеукраїнського об’єднання «Свобода» відзначають День Соборності України символічним єднанням на межі наших областей між Підволочиському та Волочиськом – річці Збруч.

На території Хмельницької області відбулося імпровізоване свято. Народний депутат України Михайло Головко у своєму виступі ще раз нагадав про важливість цієї події в історії.

- Акт Злуки – акт волі та об’єднання української нації, яка була штучно роз’єднана між різними імперіями. Це одвічна мрія наших прадідів жити у єдиній соборній українській державі, - сказав Михайло Головко.

Окрім того, політик навів паралелі тодішніх процесів і політичними подіями у сучасній Україні.

На жаль, одразу після проголошення об’єднання, через помилки керівництва ми втратили цю державність, - зазначив пан Михайло. - Якраз сьогодні українці мали б святкувати 100-річчя проголошення Української Народної республіки. Та чому ми тоді втратили свою незалежність! Через внутрішні чвари. Через недалекоглядність тодішнього керівництва. Ні Грушевський, ні Винниченко, ні інші соціалісти та ліберали не дивилися хоча б на крок уперед. Вони навіть на уявляли України без Московії. І пробували до останнього пробували домовлятися то з більшовиками, то з залишками царських сил про автономію, а не про повноцінну державу. У той час Грушевський розпустив двохмільйонну українську армію, яка була вишколена у різних військах. Це дало змогу загарбникам з різних сторін розібрати Україну по частинах. Як наслідок, терор, голодомори та знищення багатьох мільйонів наших живих та ненароджених земляків.

Прикро визнавати, але і сьогодні нічого не змінилося. Пройшло сто років, але ми і надалі топчимося на місці. Частина українців заглядає на Московію, хто і не може без заходу і слухають, що їм скажуть ззовні. Ми бачимо, як теперішня влада прогинається, підписує «мінські» домовленості, йдуть на догоду Кремлю і голосують злочинні закони про деокупацію. Знайшлося більше половини голосів на догоду Ахметову, щоб можна було торгувати з сепаратистами. Але не знайшлося голосів у теперішньому парламенті, що визнати ЛНР та ДНР – терористичними організаціями.»

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.