Михайло Цимбалюк: Маємо робити певні кроки для достойного пенсійного забезпечення наших громадян

Опубліковано в Політика Автор  soroka 27.04.2023
У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Рівень пенсійного забезпечення пенсіонерів та осіб з інвалідністю в Україні у порівнянні з країнами Європейського Союзу».
 
Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– Минулого року Європейська Рада надала Україні статус кандидата на членство в ЄС. Цей дуже важливий крок вимагає від української влади приводити у відповідність вітчизняне законодавство, в тому числі це стосується пенсійної реформи, маємо робити певні кроки для достойного пенсійного забезпечення наших громадян, –розповів Михайло Цимбалюк.  
 
Широкомасштабна військова агресія росії проти України спричинила різке зростання рівня безробіття в Україні, а також масштабну міграцію українського населення як всередині країни, так і за її межами в пошуках безпечного для життя місця. Водночас зберігається тенденція поступового старіння українського населення. Усе це впливає на можливості пенсійної системи України (яка фактично існує на одному рівні – солідарній системі) гарантувати людині в поважному віці належне фінансове забезпечення, наголосив політик.
 
Варто зазначити, що питання функціонування накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні вже давно перебуває на порядку денному Верховної Ради України.
 
– З початку анонсування пенсійної реформи минуло більше 18 років. У квітні цього року у парламенті зареєстровано оновлений законопроект щодо пенсійної реформи та введення обов’язкових пенсійних накопичень – проект Закону про накопичувальне пенсійне забезпечення за реєстр. №9212. Пропонується запровадити обов’язкове пенсійне накопичення для всіх громадян України молодше 55 років. Перші три роки фінансування реформи відбуватиметься за рахунок держави. Дискусія як у профільному комітеті так і у експертному колі триває...  додав Михайло Цимбалюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.