Михайло Цимбалюк розповів, що потрібно врахувати, впроваджуючи обов'язкове пенсійне накопичення (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.01.2023
На початку цього року року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд має план щодо впровадження обов'язкового пенсійного накопичення для всіх українців вже цього року.
 
За його словами, суть нової пенсійної реформи полягає в тому, що у всіх працюючих українців з'являться власні пенсійні накопичувальні рахунки.
 
Поповнюватимуть вони з трьох джерел: вклад роботодавців; внесок держави на паритетних із роботодавцем умовах; добровільні внески громадян.
 
Що важливо врахувати, втілюючи цю ініціативу в життя, у прямому ефірі інформаційного марафону «Єдині новини» розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
— Реформи під час війни - це вимушений крок. Їх ніколи не пізно впроваджувати, але пенсійна реформа, що стосується пропозицій уряду щодо накопичувальної системи, — це дуже обережна річ. Перш ніж її втілити в життя, потрібно ухвалити ще ряд законопроектів стосовно підвищення відповідальності тих, хто буде очолювати недержавний пенсійний фонд. Дуже важливо поставити запобіжник, щоб гроші не пропали, а якщо навіть це станеться, щоб держава їх компенсувала— говорить Михайло Цимбалюк.
 
Він також зазначив, що ініціатори ідеї не дослідили світового досвіду, адже майже 20 країн відмовилися від накопичувальної системи та перейшли до солідарної.
 
— У законодавстві України не передбачається, що інвестиційний дохід за усі роки повинен складати не менше індексу інфляції та адміністративних видатків структур, які будуть причетні до цих коштів. Цю норму необхідно врахувати, аби не сталося так, що при досягненні пенсійного віку особа отримуватиме незначні виплати, — зазначає Михайло Цимбалюк. — Ініціатори ідеї не вивчили світовий досвід цієї системи і не надають відповідь, чому 18 країн світу відмовилися від накопичувальної системи і перейшли до солідарної. У законодавстві України варто передбачити суворе покарання чиновників за зловживання з обігом коштів у недержавних пенсійних структурах, наприклад позбавлення волі та конфіскацію усього майна та грошей. Аби таким чином не повторилася доля банкрутства недержавного пенсійного фонду у Великій Британії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.