Версія для друку

«Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в зимовий період наразі отримує 2,2 млн домогосподарств», – Михайло Цимбалюк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.09.2022
Народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк розповів про ситуацію із субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг в зимовий період.

– Напередодні у порядку контролю Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів заслухав інформацію Міністерства соціальної політики України щодо стану готовності системи виплати громадянам житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в зимовий період.

За даними ДП «ІОЦ Мінсоцполітики», відповідну субсидію в Україні наразі отримує 2,2 млн домогосподарств. Більшості родин субсидії були нараховані автоматично. У державному бюджеті на 2022 рік на надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу передбачено близько 37,9 млрд грн.,  розповів Михайло Цимбалюк.  

Також політик додав, що майже 200 тисяч одержувачів субсидій проживають на територіях, де органи соціального захисту населення через військову агресію росії проти України не виконують свої повноваження належним чином.