Версія для друку

«Українське суспільство очікує від парламенту тих законопроектів, які на часі», – Михайло Цимбалюк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.08.2022
Останнім часом президія Верховної Ради України, формуючи порядок денний засідання, включає до нього нефахові, неактуальні і не соціально важливі законопроекти.
 
На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– Глянувши на порядок денний, у мене виникає питання: чи ті законопроекти розглядає сесійна зала, щоб громадяни в цей непростий час жили краще? Чи це ті нагальні питання, які стосуються забезпечення обороноздатності, підтримки військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, пенсіонерів і людей, які сьогодні ледь виживають під час такого рівня інфляції? –зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Наприклад, напередодні Рада все ж таки провалила питання щодо того, щоб запровадити обов’язковий рецепт від лікаря на продаж антибіотиків. З одного боку й ніби адекватна законодавча ініціатива, але не на час воєнного стану, наголосив політик.
 
– Що стосується суті цього законопроекту – черговий адміністративний тиск. Закон виписаний юридично неграмотно. Правовий нігілізм. Вибачте, як можна вводити відповідальність, яка встановлюється дистанційно? На кого ми плануємо цим законопроектом накладати штрафи? На провізора? На аптекаря, який, за логікою цього закону, має нести відповідальність, якщо рецепт підроблений? Шановні колеги, він що експерт? Почеркознавець? В такому вигляді цей законопроект ухвалювати не можна. Його необхідно повернути на доопрацювання. А формувати порядок денний варто з тих законопроектів, яких очікує українське суспільство,  підсумував Михайло Цимбалюк.