Версія для друку

Михайло Цимбалюк: «Андрій Костін на посаді Генерального прокурора буде користуватися особистою довірою президента»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 26.07.2022
Новим Генеральним прокурором України може стати депутат від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань правової політики Андрій Костін.
 
Свою думку щодо цієї кандидатури висловив народний депутат Михайло Цимбалюк в ефірі каналу «Еспресо».
 
– Нардеп Андрій Костін на посаді генерального прокурора буде користуватися особистою довірою президента Володимира Зеленського. Костін є фаховим юристом, очолює комітет Ради з правової політики. Як на мене, він добросовісно ставиться до поставлених завдань та користується авторитетом серед правоохоронців та депутатів. Це виважена особистість і у разі ухвалення такого кадрового рішення – це б не було гірше, ніж раніше,  зазначив Михайло Цимбалюк.  
 
Також політик підкреслив, що не вважає Андрія Костіна підставною людиною заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова.
 
– Я не думаю, що Татаров настільки всесильний. Мені здається, що усі кадрові рішення, особливо такої ваги, ухвалює особисто президент Зеленський. Костін мені видається рівновіддаленим від усіх. Він користується повагою у оточенні президента і особисто Зеленського. Якщо буде ухвалене таке рішення – він буде користуватися особистою довірою президента. Відповідальність вся на президенті у цей непростий період,  підсумував Михайло Цимбалюк.