Версія для друку

«Важливо, аби соціальна політика під час зміни міністра не постраждала», – Михайло Цимбалюк про звільнення Марини Лазебної

Опубліковано в Політика Автор  soroka 19.07.2022
Днями міністр соціальної політики Марина Лазебна подала заяву про відставку. Вчора, 18-го липня, Верховна Рада України підтримала її звільнення з посади.
 
За відставку Лазебної проголосували 277 парламентарів.
 
Свою позицію стосовно цього висловив народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.
 
– Необґрунтоване рішення про відставку міністрів у час війни  це досить складне політичне питання. Ми, команда «Батьківщини», не розділяємо соціальну політику, яку веде цей уряд, та часто критикували Марину Лазебну стосовно пенсійної системи та прожиткового мінімуму. Однак хочемо відмітити, що з нею була певна комунікація, – говорить Михайло Цимбалюк.
 
Народний обранець наголосив, що важливо, аби соціальна політика під час зміни міністра не постраждала.
 
– Дуже важливо, щоб соціальна політика, якої сьогодні очікують мільйони українців, не постраждала та продовжувалися безперебійно виплачуватися усі допомоги і пенсії. Щодо перспективи на майбутнє, то варто прирівняти соціальні виплати до реального прожиткового мінімуму, який наразі становить орієнтовно 5 тисяч гривень, відтак і мінімальні пенсії підвищаться. Через те, очікуємо, аби кожен громадянин міг отримати ту соціальну послугу або соціальний захист, який закріплений в Конституції нашої держави, – додає Михайло Цимбалюк.