Версія для друку

«Совісті не залишилось, тільки засліплення жадобою влади», – тернопільський нардеп Богданець про заяви Вікторії Спарц

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.07.2022
Американська конгресвумен українського походження Вікторія Спарц звинуватила українську владу в поганій підготовці до війни.
 
Також вона вважає, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак має піти у відставку. Спарц закликала перевірити можливі зв’язки Єрмака з росією.
 
Народний депутат з Тернополя Андрій Богданець такі заяви називає абсурдними. Політик каже, вони розхитують ситуацію та ослаблюють Україну.
 
– Припущення Спарц, що поставлена до України західна зброя ніби то може бути передана українцями в Росію чи Сирію, викликало шок в українських громадян, які мали можливість спостерігати, скільки зусиль влада докладала і докладає для того, що зброя, яка дозволяє зупиняти окупанта та зберегти життя наших військових, взагалі була надана Україні. Тим сильнішим був шок, що таке абсурдне твердження, яке грає на руку оркам і широко підхоплене їх пропагандонами, прозвучало від конгресвуменші не просто українського походження, а колишньої громадянки України, яка швидко забула про своє коріння і називає країну, в якій вона прожила половину свого життя - «вашою країною»,  зазначив Андрій Богданець.  
 
Він підкреслив, що США не має офіційних претензій до України. На думку політика, Вікторія Спарц почала щедро ділитися "обвинуваченнями" напередодні виборів до Палати представників США, які відбудуться 8 листопада.
 
– Заяви ж Спарц, які так радісно підхоплюються опонентами влади, нехай залишаються на її совісті. У тих, хто під час війни, в особливо важкі дні, розхитує ситуацію зсередини України, совісті точно не залишилось, тільки засліплення жадобою влади. Певен, що зброя, яка так потрібна українцям на передовій, і надалі буде надходити вчасно. А з тими, хто розхитує ситуацію, ослаблюючи державу, українці розберуться після перемоги,  додав Богданець.
 
Народний депутат також закликав українців бути медіаграмотними, щоб не стати жертвами інформаційних операцій ворога.