Версія для друку

Михайло Цимбалюк розповів, як змінили умови виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 27.05.2022
Виплати внутрішньо переміщеним особам, які повернулися додому, призупиняють.
 
Про це розповів народний депутат, перший заступник голови комітету ВР з питань соціальної політики Михайло Цимбалюк у ефірі каналу «Київ».
 
– З травня набули чинності нові правила надання допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні, тобто людям, які залишили свої домівки, тікаючи від війни. Тепер право на допомогу матимуть тільки українці з певних регіонів, перелік яких затверджує уряд. Або ж ті, у кого через війну житла не залишилось,  зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Політик підкреслив, що причин для занепокоєння не повинно бути у тих громадян, які вчасно зареєструвалися. Кошти вони отримають.
 
– Невдовзі після російського вторгнення Кабінет міністрів схвалив надання фінансової підтримки для внутрішніх переселенців. Спершу йшлося про те, що на таку допомогу щомісячно мають право всі українців, які залишили свої домівки, але не виїхали за межі країни. Кожен дорослий переселенець міг отримувати по 2 тис. гривень щомісяця. Якщо йдеться про дітей та людей з інвалідністю, щомісячна допомога складала 3 тис. гривень,  додав Михайло Цимбалюк.