Михайло Цимбалюк: «З таким сусідом як Польща Україна просто зобов'язана перемогти!» (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 24.05.2022
Президент Польщі Анджей Дуда відвідав Київ 22 травня. Він став першим іноземним лідером, який виступив у Верховній Раді України після початку війни.
 
Народний депутат від «Батьківщини», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк також виступив з цього приводу під час засідання ВРУ. Він наголосив на тому, що приїзд Анджея Дуди став подією, яка увійшла в світову історію
 
– Нині для України та всього світу – воістину історичний день. Виступ Володимира Зеленського та Анджея Дуди в парламенті говорить про те, що рівень наших міждержавних стосунків на високому рівні. В українського і польського народу не тільки спільна історія, а ще спільні переживання і спільні майбутні проекти. Ми пам’ятаємо Мюнхенську зраду, яка була болючою для польського народу. Ми пам’ятаємо смоленську трагедію, як українці співпереживали з поляками. Ми нині вдячні за те, що польський народ як справжній сусід та хороший родич співчуває та допомагає нам від 24 лютого. Ми пам’ятаємо ті непрості дні і ночі, коли десятки тисяч українців їхали та йшли до польського кордону, очікуючи на допомогу. І вони її отримали. Честь і хвала польській владі, простим полякам. Нині мільйони жінок і дітей перебувають у Польщі – мають роботу, а військові отримують медичну допомогу, – зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Окрім цього, фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України під час засідання звернулася до Київської міської ради з пропозицією одній із вулиць Києва присвоїти назву «Варшавська».
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.