Версія для друку

Михайло Цимбалюк: «Вірю, що Угорщина вже найближчим часом зрозуміє, що за ЄС – майбутнє, а рф – це мильна бульбашка і минуле»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 20.05.2022
 
Нова президентка Угорщини Каталіна Новак під час церемонії інавгурації засудила агресію рф і підтримала вступ України до ЄС.
 
Своїми думками щодо цього у ефірі каналу «Прямий» поділився народний депутат, колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк.
 
– Я б не був таким категоричним щодо зміни політичного вектору Угорщини, оскільки ця країна і надалі ветує нафтове ембарго. Поряд з тим, нинішня президентка вийшла «з орбіти» Орбана. Тамтешня влада перебуває під впливом російських спецслужб, а також економіка країни суттєво залежить від російських енергоносіїв. Саме тому зміна курсу сьогодні для них видається складною, – пояснив Михайло Цимбалюк.  
 
Європейський Союз готовий піти на деякі поступки, щоб фінансово підтримати Угорщину й схилити її на бік цивілізованих європейських держав, каже Михайло Цимбалюк.
 
– Дуже слабкою є угорська опозиція відносно політики Орбана. Через це Україні буде непросто вибудувати стосунки з Угорщиною. Окрім цього, ми бачимо агресивну політику уряду Орбана відносно Закарпаття. До того ж в Угорщині слабка президентська гілка влади, а уряд має більше повноважень і формує міжнародну політику. Попри це, я вірю в силу Європейського Союзу, який, до речі, левову частку допомагає для угорської економіки. Вірю: йому вдасться переконати Угорщину, що могутність рф – давно в минулому, а сьогодні ця держава – мильна бульбашка. Натомість майбутнє – це ЄС,  наголосив Михайло Цимбалюк.