Верховна Рада України продовжує працювати та ухвалює законопроекти, важливі у воєнний час, – Микола Люшняк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.03.2022
Уже місяць українці захищають Батьківщину від російських загарбників. Верховна Рада України продовжує виконувати свої функції та ухвалює законопроекти, важливі у воєнний час.
 
Про це повідомив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.
 
У четвер, 24 березня, народні обранці зібралися на пленарне засідання та ухвалили низку законопроектів.
 
– Український парламент звернувся до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, міжнародних організацій, парламентів та урядів демократичних держав світу з вимогою невідкладно вдатися до рішучих кроків для підтримки України та захисту її цивільного населення. Важливою вимогою залишається створення безпольотної зони над Україною, а також посилення санкцій проти росії та білорусі,  зазначив Микола Люшняк.  
 
Окрім цього, народні депутати закликали передати Україні літаки МіГ-29 та Су-25, які є у наявності у держав-членів НАТО, а також систем протиповітряної оборони С-300 та інших.
 
Внесено значну кількість змін до податкового законодавства на період воєнного стану. Ці нововведення стосуються права сільських рад встановлювати місцеві податки та збори, як і податкові пільги; деяких умов сплати ПДФО; звільнення ФОПів та громадян-фізосіб від податкового навантаження за певними операціями; сплати екологічного податку та податку на нерухомість; скасування оподаткування важливих товарів, що ввозяться на митну територію України та ін.
 
– Ухвалили також законопроект щодо забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. Він стосується, в першу чергу, умов розпорядження земельними ділянками на цей період. Ще один важливий законопроект – щодо встановлення пенсії родинам військовослужбовців у разі втрати годувальника. Окрім цього, доповнили закон про соціальний захист новими статтями щодо визначення державної політики соціального захисту ветеранів війни,  додав Микола Люшняк.
 
Також народні обранці прийняли низку законопроектів, які  стосуються коригування кримінального законодавства в умовах воєнного стану. Йдеться про підвищення ефективності боротьби з кіберзлочинністю, удосконалення відповідальності за колабораційну діяльність, відповідальності за використання гуманітарної допомоги, несанкційоване розповсюдження інформації про пересування українських військ тощо.
 
Окрім цього, внесено зміни до деяких законодавчих актів в сфері освіти, що дозволить завершити навчання в школах та забезпечити вступ у вузи за спрощеним механізмом. Вдосконалено засади організації та ведення руху опору. Так, спрощено процедуру призначення командирів добровольчих формувань територіальних громад та підвищено оперативність прийняття управлінських рішень у цій сфері.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.