Ігор Побер: «Щоб бути патріотом, не обов’язково розмовляти українською»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.08.2021
Мовне питання в Україні є надто «роздутим».
 
Так вважає народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер. Про це він розповів у прямому ефірі каналу «НАШ».
 
– Щоб бути патріотом, не обов’язково розмовляти українською мовою. Зараз на передовій чимало наших захисників є російськомовними. Те саме стосується й спортсменів. Неважливо, якою мовою ти розмовляєш, якщо ти забиваєш гол на 121 хвилині, як це зробив Артем Довбик. Ми гордимося цим хлопцем. А всі мовні питання щодо таких подій – це маніпуляції,  зазначив Ігор Побер.
 
Політик також підкреслив, що частіше про мовні скандали можна дізнатися зі ЗМІ, а не з реального життя.
 
– На державній службі має бути виключно українська мова, але в побуті ніхто не заборонить розмовляти російською. Я часто їжджу різними регіонами України і ніколи не був свідком мовних конфліктів, вони є лише у ЗМІ, – наголосив Ігор Побер.  Цікаво, що мовний омбудсмен Тарас Кремінь у 2010 році був довіреною особою Януковича на виборах, а сьогодні він вже є затятим патріотом. У цьому й полягає проблема, що в нас деякі люди не мають чіткої позиції, а змінюють її залежно від ситуацій.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.