Михайло Головко: «Мужні воїни, які проявили себе під час Чортківської офензиви, стали основою армії, котра звільнила й Київ»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 01.07.2021
У суботу, 26 червня, до 102-ї річниці знаменитої Чортківської офензиви під стінами Чортківського замку відбувся патріотичний захід із театралізованим дійством.
 
Участь у заході взяв голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
 
– Ми вшанували події, які відбулися в 1919-му році, коли УГА визволяла терени рідної землі від загарбників. Визвольна боротьба вояків УГА в ХХ столітті показала усім нам, що ми самі повинні захищати свою країну! У нас має бути добре вишколене військо, потужні Збройні сили з хорошим сучасним озброєнням,  зазначив Михайло Головко.  
 
Він наголосив на тому, що Чортківська офензива – одна з найяскравіших сторінок збройної боротьби нашого народу. Тоді УГА вдалося визволити Ягільницю, Чортків, Бучач, Тернопіль та вийти на лінію Броди – Перемишляни – Букачівці.
 
– Мужні воїни, які проявили себе під час Чортківської офензиви, стали основою армії, котра звільнила й Київ. Вони поповнили бойові з’єднання ОУН, УПА, проявили себе в боротьбі за Незалежність України. Цьогоріч ми святкуємо 30-річчя відновлення Української держави! Сьогодні ми повинні гідно продовжити справу наших предків, всіх борців за волю України! Боротьба за свободу України триває. Історія про героїзм УГА не повинна забуватися. Ми зобов'язані популяризувати її та навчати своїх дітей через такі патріотичні заходи. Мужність вояків УГА має бути прикладом для виховання наступних поколінь! – підкреслив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.