Версія для друку

Голова Тернопільської облради виграв суд проти каналу «1+1»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 29.06.2021
Шевченківський районний суд Львова задовольнив позов голови Тернопільської обласної ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», іноземного підприємства «1+1 Продакшн» про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
 
Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Михайло Головко.
 
– В ефірі телеканалу «1+1» у червні 2019 року вийшла телепередача «ГРОШІ», ведучим якої був Олександр Дубінський. Телепередача містила сюжет із недостовірною інформацією про мою діяльність, як народного депутата України. «ГРОШІ» в особі Олександра Дубінського необґрунтовано звинувачували мене у зловживанні правом на подання депутатських запитів, до того ж стверджуючи про факти отримання неправомірної вигоди. Водночас, значну кількість моїх запитів було дуже просто пояснити, адже протягом двох каденцій у Верховній Раді України я активно проводив зустрічі з виборцями та реагував на усі звернення громадян! – написав Михайло Головко.
 
Він наголосив на тому, що брехливі звинувачення в ефірі не були підкріплені жодними фактами чи документами.
 
– Важко звинуватити телеканал у непрофесійності його працівників, найімовірніше це – замовлення, яке за вказівки Олександра Дубінського послужливо виконували, щоб знищувати не лише мою власну репутацію, а й репутацію політичної партії «Свобода», яку я представляю. Маніпулювання неправдивими фактами, обрамлене оціночними судженнями, мало на меті виставити націоналістичну діяльність у вкрай негативному світлі,  зазначив Михайло Головко.  
 
Телеканал «1+1» суд зобов’язав спростувати недостовірну інформацію, яку було поширено в ефірі телепередачі «ГРОШІ» та визнати поширену інформацію такою, яка порушує честь, гідність та ділову репутацію. У судовому рішенні наводиться цілий перелік цитувань із телепрограми, які визнано недостовірною інформацією.
 
– Переконаний, телеканали, що працюють на догоду олігархічним структурам і подають неправдиву інформацію про тих, хто виступає з обґрунтованою критикою та державницькою позицією, повинні нести відповідальність за ті викривлені, а нерідко брехливі повідомлення, які подають в ефірі! – резюмував голова обласної ради.

// You can place JavaScript like this