Голова Тернопільської облради виграв суд проти каналу «1+1»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 29.06.2021
Шевченківський районний суд Львова задовольнив позов голови Тернопільської обласної ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», іноземного підприємства «1+1 Продакшн» про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
 
Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Михайло Головко.
 
– В ефірі телеканалу «1+1» у червні 2019 року вийшла телепередача «ГРОШІ», ведучим якої був Олександр Дубінський. Телепередача містила сюжет із недостовірною інформацією про мою діяльність, як народного депутата України. «ГРОШІ» в особі Олександра Дубінського необґрунтовано звинувачували мене у зловживанні правом на подання депутатських запитів, до того ж стверджуючи про факти отримання неправомірної вигоди. Водночас, значну кількість моїх запитів було дуже просто пояснити, адже протягом двох каденцій у Верховній Раді України я активно проводив зустрічі з виборцями та реагував на усі звернення громадян! – написав Михайло Головко.
 
Він наголосив на тому, що брехливі звинувачення в ефірі не були підкріплені жодними фактами чи документами.
 
– Важко звинуватити телеканал у непрофесійності його працівників, найімовірніше це – замовлення, яке за вказівки Олександра Дубінського послужливо виконували, щоб знищувати не лише мою власну репутацію, а й репутацію політичної партії «Свобода», яку я представляю. Маніпулювання неправдивими фактами, обрамлене оціночними судженнями, мало на меті виставити націоналістичну діяльність у вкрай негативному світлі,  зазначив Михайло Головко.  
 
Телеканал «1+1» суд зобов’язав спростувати недостовірну інформацію, яку було поширено в ефірі телепередачі «ГРОШІ» та визнати поширену інформацію такою, яка порушує честь, гідність та ділову репутацію. У судовому рішенні наводиться цілий перелік цитувань із телепрограми, які визнано недостовірною інформацією.
 
– Переконаний, телеканали, що працюють на догоду олігархічним структурам і подають неправдиву інформацію про тих, хто виступає з обґрунтованою критикою та державницькою позицією, повинні нести відповідальність за ті викривлені, а нерідко брехливі повідомлення, які подають в ефірі! – резюмував голова обласної ради.

// You can place JavaScript like this

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.