Версія для друку

«Старші зберуться, щоб сказати, що нам робити», – Ігор Побер про заплановану зустріч Путіна, Меркель та Макрона

Опубліковано в Політика Автор  soroka 31.03.2021
Путін, Меркель та Макрон планують провести відеозустріч, на якій зокрема обговорять питання війни на Донбасі.

Однак Україну, чомусь, до участі у розмові не запрошують.

Свою думку щодо цього у прямому ефірі каналу «НАШ» висловив народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер.

– Ми для Європи вже як кістка в горлі – це точно. Для того, щоб збиратися у «нормандському форматі», має працювати робоча група – підготуватися та вийти з конкретними питаннями. Коли президент Зеленський виступив з ініціативою терміново зібратися через вбивство чотирьох наших військових, то ніхто на це не відреагував, – зазначив Ігор Побер. – Не знаю, що обговорюватимуть Путін, Меркель та Макрон на цій зустрічі, але якщо вони не візьмуть до уваги питання Донбасу, то це – гріх.

Політик вислови сподівання, що у президента Володимира Зеленського є щирі наміри зупинити війну.

– Хочеться вірити нашому президенту. Але скажу трохи по-народному: складається враження, що зібралося троє старших, переговорять й скажуть Україні, що їй потрібно робити, – пояснив Ігор Побер. – Дивна ситуація виходить із тим, що секретар РНБО Олексій Данілов та перший президент Леонід Кравчук висловлюють різне бачення. Вони є практично двома керівниками у переговорах. Виглядає це як роздвоєння особистості. Ми маємо виходити з єдиною позицією. Але я повністю згідний з паном Кравчуком, що треба зустрічатися. Не варто розмовляти з керівниками так званої ОРДЛО, але з Путіним – треба домовлятися.