«Український народ виграє апеляцію і проспект Бандери та Шухевича в Києві буде», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.02.2021
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення Київської міської ради «Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві» від 2016 року.
 
Нагадаємо, саме цим рішенням Московський проспект було перейменовано на проспект Степана Бандери.
 
Цю ситуацію у прямому ефірі каналу «Сьогодні» прокоментував голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
 
– Саме з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Київраді в столиці з'явилися вулиці, названі іменами Героїв! Тоді люди підтримали нашу пропозицію, а всі рішення були законними. У той час всі намагання проросійських сил «відмотати» назад провалилися. Вважаю, що чергове рішення Окружного адміністративного суду Києва – абсурд. Недарма громадськість та окремі політичні діячі вимагали подати невідкладний законопроєкт у стіни ВРУ, аби президент та його монобільшість скасували цей суд як непотрібний, для такого рішення є усі підстави. Ця установа вже давно себе дискредитувала ухваленням сумнівних рішень,  зазначив Михайло Головко.
 
Український народ виграє апеляцію і проспект Степана Бандери та Романа Шухевича в Києві буде, наголосив Михайло Головко.
 
– Я переконаний, що нічого їм не вдасться, ми виграємо апеляцію і повернемо вулицям імена наших Героїв. Всі намагання проросійських провокаторів, які сьогодні пробують скасувати рішення, зазнають краху. Навіть українці, які не мають відношення до політичних перипетій, розуміють, що Москва – ворог, організатор війни. Вважаю, що абсурдно називати вулиці в честь агресора. У нас є достатньо українських Героїв. Ми повинні знати свою історію, адже це – фундамент, на якому ми будуємо Українську державу, – резюмував Михайло Головко.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.