«Ситуація із підвищенням, а потім зниженням тарифів на газ нагадує “чорну п’ятницю”», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 20.01.2021
На період дії карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону для всіх побутових споживачів в Україні пропонується запровадити державне регулювання ціни на газ.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, на цей період пропонується встановити ціну 6,99 грн за метр кубічний.

Свою думку щодо цього у прямому ефірі каналу «НАШ» висловив народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

– Мені подобається, що люди зараз виходять на протести не з політичними гаслами, а за своє, за наболіле. Думаю, наступного разу перед підвищенням тарифів чи прийняттям якихось суперечливих законів уряд та президент спершу замисляться, аби потім не робити крок назад. Ця ситуація із підвищенням тарифів на газ нагадує «чорну п’ятницю». Спершу піднімають ціну на 100 %, потім опускають на 50 %. Аналогічну й тут. Було 7,29 грн за метр кубічний, тепер Денис Шмигаль озвучив ціну 6,99 грн, опустили на 30 копійок. Що стосується регулювання, то я згідний, що в нас мають бути ринкові відносини і споживач має обирати собі регулятора. Але якого регулятора? У нас монополія. Я живу на Тернопільщині. В нас один постачальник – «Тернопільгаз». Якого іншого регулятора я можу обрати? Така ситуація по всій Україні. Усі облгази приватизовані, належать певним олігархічним групам, – зазначив Ігор Побер.

Водночас ЗМІ повідомляють, що в МВФ занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ.

– Українці вже зрозуміли, що президент Міжнародний валютний фонд нікуди не пошле, як це хотів зробити Голобородько. Ми розуміємо прекрасно, що відмовитися від коштів МВФ на сьогодні Україна не може,  додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.