Свободівець Василь Чашка зініціював звернення до щодо неприпустимості продовження закону про особливий статус Донбасу

Опубліковано в Політика Автор  soroka 24.12.2020
Депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Василь Чашка зініціював звернення до президента України та Конституційного Суду щодо особливого статусу Донбасу, продовженого без змін ще на рік, та прийняття ЗУ «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».
 
Нагадаємо, 15 грудня Верховна Рада продовжила дію закону про особливий статус окупованих територій Донбасу до 31 грудня 2021 року. Відповідне рішення підтримали 304 народних обранці.  
 
На думку депутата-свободівця Василя Чашки, центральна влада у такий спосіб проголосувала за акт фактичної капітуляції України й показала, що не готова ні до боротьби, ні до відстоювання національних цінностей та відновлення кордонів.
 
– Особливо насторожує те, що за це рішення проголосували 304 нардепи. Фактично, це є конституційною більшістю та свідчить про формування в українському парламенті п’ятої колони Кремля, – каже Василь Чашка. –  Наша позиція така: жодних особливих статусів окремих територій; бойовики повинні відповісти за свої злочини перед українським народом; завершення російсько-української війни можливе тільки перемогою України за Українським порядком. Ми закликаємо голову Верховної Ради України та народних депутатів переглянути зміни до закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» одразу після зимових канікул в парламенті або скликати позачергове засідання ВРУ з цього приводу. Вимагаємо у президента не допустити продовження деескалації війни на Донбасі та залучити всі можливі зусилля для становлення Українського порядку.
 
Однак на сесії Тернопільської обласної ради звернення до президента та Конституційного суду не підтримали фракції «Європейської солідарності» та «Слуг народу».
 
– Судячи з порядку голосувань, можна говорити про створення нової «коаліції» в облраді. «Армія, мова, віра» – все, що я можу сказати про парламентську фракцію «Європейської солідарності», яка голосувала разом з ОПЗЖ,– резюмував Василь Чашка.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.