«Підрахунок голосів вкрай складний через нове виборче законодавство», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 29.10.2020
Підрахунок голосів та оголошення офіційних результатів місцевих виборів в Україні дещо затягнулися.

На думку народного депутата VII та VIII скликань Ігоря Побера, тривалі підрахунки зумовлені новим виборчим законодавством. Про це він розповів у прямому ефірі каналу Espreso.TV.

– Територіальним виборчим комісіям дали час до 6 листопада, аби встановити результати голосування. Нічого поганого в цьому немає, бо підраховувати справді нелегко через нове законодавство, застосування пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Думаю нові правила для голосування нам все-таки нав’язали іноземні партнери, адже за таким законом голосують у багатьох європейських країнах,  зазначив Ігор Побер.

Політик підкреслив, що через нове виборче законодавство, мабуть, чимало бюлетенів будуть зіпсованими.

– Коли у Польщі вперше провели вибори за такою системою, було майже 40 % зіпсованих бюлетенів. Думаю, в нас теж їх буде чимало, адже виборче законодавство нелегке. Мабуть, будуть і перерахунки, якщо комусь не буде вистачати декілька голосів. Втім, не можу назвати зміни до виборчого законодавства поганими, бо сам за них голосував у попередньому скликанні. Практично це одне і те ж, просто «слуги» внесли деякі несуттєві зміни,  додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.