«Ми відновимо вічний вогонь у Тернополі», - наголосив кандидат у мери від Тернопільської ОПЗЖ Олександр Кравчук

Опубліковано в Політика Автор  soroka 11.10.2020

Пів століття тому на пагорбі Слави у Старому парку в Тернополі встановили залізобетонний постамент – так званий меморіальний комплекс пам’яті радянським воїнам, які загинули у боях за визволення Тернополя.

Та сьогодні монумент доживає своє, він руйнується, а вічний вогонь не запалюють уже багато років.

«Ми відновимо і меморіал пам’яті у Старому парку і запалимо вічний вогонь, - заявляє Олександр Кравчук, голова тернопільської ОПЗЖ. – Ніхто не забутий і ніщо не забуте. На цьому місці націоналісти часто проводять провокації та демонструють свою неповагу нашій пам’яті, історії та зрештою сотням військових, які полягли у боях за Тернопіль».

Як стверджує Олександр Кравчук, даний монумент варто відремонтувати та запалити вічний вогонь.

«Ми не можемо і не маємо права це знищити чи забути, щоб меморіал занепав, - я особисто докладу усіх зусиль, щоб вічний вогонь у парку Слави горів постійно, а меморіал пам’яті військовим був відновлений, - підсумував Олександр Кравчук. - Доки горить полум’я не згасне пам’ять про загиблих героїв. Це головна ідея воєнних пам’ятників і вічного вогню. Ми збережемо пам’ять про полеглих солдатів та офіцерів про мільйонні жертви війни. Ми відновимо вічний вогонь у Тернополі – обіцяю».

Для того, щоб будувати майбутнє, ми не можемо забувати минуле!!!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.