Чому команда Надала назвала свою партію “Порядок. Відповідальність. Справедливість”

Опубліковано в Політика Автор  soroka 09.09.2020

Нова політична сила з’явилася нещодавно у Тернопільському політикумі, але вже встигла наробити галасу прямолінійними заявами про підтримку міського голови Тернополя, а соціологічні дані вказують, що разом з ВО “Свобода” ця політсила претендує на промерську більшість у наступній міськраді

                    Бо не схильний до “вождизму”

Політична партія “Порядок. Відповідальність. Справедливість” називає себе “командою Надала”. Ця політична сила, яку у міську раду Тернополя веде 1 номер у списку Олександр Смик, давній друг та партнер Сергія Надала по міській раді, справді об’єднала команду професійних управлінців, яких тісно пов’язують з чинним міським головою.

Більшість з цих людей раніше особливо не “світилися” у політиці. Однак кожен з них справді професійна людина у своїй сфері. Зв’язок і позитивне ставлення як партії до міського голови так і самого Сергія Надала до партії є очевидним. Партія працює в унісон з міським головою. Відкрито його підтримує. Найпростішим шляхом було б назвати партію “команда Сергія Надала”. Однак цього не сталося.

Одна з причин — сам Сергій Надал не хотів цього. Так, він сильний лідер, фаховий управлінець. Він доволі жорсткий, але при цьому вміє прислухатися до думки оточуючих, тому відмовився від ідеї “політичного фан-клубу” свого імені. Для нього було важливіше не допустити розпорошення найкращих професіоналів та господарників під різними партійними брендами. Ідея партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість” - концентрація професійних кадрів, які готові виконувати його програму змін у Тернополі.

                    Порядок. Відповідальність. Справедливість — партія тернополян

Друга причина також лежить на поверхні. “Порядок. Відповідальність. Справедливість” - це партія тернополян, котра охоплює різні прошарки громади. Тут є управлінці, підприємці, волонтери, юристи, комунальники. Насправді ці люди можуть навіть мати різне бачення щодо окремих загальноукраїнських питань таких. Але всіх їх об’єднує розуміння, що сьогодні єдиним острівцем стабільності у Тернополі є місцеве самоврядування.

Протягом останнього року на фоні дилетантських урядів та цілковитої бездіяльності обласної владі, виважені і дієві рішення ми бачили виключно на рівні міської ради. Очевидно, що ці люди готові підставити плече міському голові, котрий здатний діяти швидко і рішуче у кризових умовах. Ці люди добре розуміють, що не варто чекати “зовнішньої допомоги”.

На рівні центральної влади немає тих, хто зможе долати виклики сьогодення такі, як пандемія коронавірусу. І об’єднання людей у своєрідну “господарську команду Надала” - це реакція тверезомислячих тернопільських прагматиків на зовнішні загрози.

                    Як знайти «команду Надала» у виборчому бюлетені

Сьогодні зрозуміло, що найвищий рейтинг у Тернополі має чинний міський голова Сергій Надал. З цим ніхто не береться сперечатися. Очевидно, що у діяльності міського голови є огріхи, але між тим позитивних змін значно більше. Це один з небагатьох голів обласних центрів, який від виборів до виборів системно виконує свої обіцянки. Більшість тернополян хотіли б залишити такого керівника, особливо зараз, у час “управлінського хаосу” у країні, бо Надал пропонує порядок і поступові позитивні зміни.

Не секрет, що міського голову підтримують і ті виборці, які на національному рівні підтримують різні партії. Колись ці виборці шукали “свою” партію на місцевому рівні, але голосували за мера Сергія Надала. Однак цього разу ситуація може бути кардинально іншою.

Частина виборців, що хоче захистити Тернопіль від зовнішніх загроз, схильна до радикальних методів обиратиме ВО “Свободу”, бо ця політсила вміє захищати “своїх”, в тому числі міського голову. Інша поміркована частина — прихильники “команди Надала”, яких цікавить збереження курсу Тернополя, професійна робота насамперед у господарській сфері, тепер мають свою політичну силу. Вони шукатимуть “Порядок. Відповідальність. Справедливість”, чітко усвідомлюючи, що голосують за команду свого успішного мера.

І такий сценарій є добрим для Тернополя. “Свобода” захищатиме місто та Україну від зовнішніх загроз. “Порядок. Відповідальність. Справедливість” вирішуватиме господарські проблеми невпинного розвитку міста.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.