«Білоруси лише попереду довгого шляху до національного становлення», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 01.09.2020
Слабкістю білоруського народу зараз може скористатися Кремль. У цьому й полягає найбільша загроза.
 
На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у ефірі каналу «Прямий».
 
– Ми всі вболіваємо за білорусів, співчуваємо та хвилюємося за них. Віримо, що все буде добре. Обурили кадри жорстокого побиття мирних демонстрантів. Це неприпустимо. Хочеться, щоб в Білорусі відбулися чесні вибори, які б визнала світова спільнота. У той же час мене турбує подальша доля білоруського народу, бо ми бачимо непросту ситуацію. В Україні у 2013-2014 році була національна опозиція, політичні сили, національні лідери, які взяли на себе відповідальність і які стояли до кінця разом з Майданом. Вони тоді відстояли, щоб влада пішла. Сьогодні в Білорусі набагато слабша ситуація. Вони поки тільки перебувають в процесі формування, зародження, самоусвідомлення, національного пробудження. Звісно, тут потрібно ще часу, аби викристалізувалася еліта, її яскраві представники, які будуть готові взяти на себе відповідальність. Інакше Білорусь може піти за поганим сценарієм, коли їхньою слабкістю скористається Москва,  пояснив Михайло Головко.
 
Свободівець підкреслив, що дуже важливо зараз не дати жодного шансу Кремлю взяти під контроль Білорусь.
 
– Ми розуміємо, що для Кремля це стратегічна держава. Я б дуже не хотів, щоб на тисячі кілометрів українського кордону стояли українські танки. З одного боку ми вболіваємо, а з іншого розуміємо, що Лукашенко, який би він не був поганим диктатором, він грав свою гру. Був і з «нашими», і з «вашими», і з Путіним домовлявся, і з Європою. На той час він дав нам можливість скористатися паузою, завдяки якій російська сторона не нанесла нам удар в спину з півночі. Ми виграли цей дорогоцінний час, отих шість років. Зараз дуже важливо не дати жодного шансу Кремлю туди зайти і взяти під контроль. Сподіваюся, що білоруси не будуть підігрувати Росії, – зазначив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.