«Існує загроза, що усуненням Лукашенка скористаються проросійські політичні сили», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 29.08.2020
Якщо президентське крісло Лукашенка посяде людина проросійського спрямування, це в рази ускладнить ситуацію в Україні.
 
На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі каналу «НАШ».
 
– Я розділяю позицію білоруського народу і підтримую їхнє прагнення захистити свої голоси. Незважаючи на те, що мені подобалася позиція Лукашенка щодо карантину, якого він не вводив, я засуджую його за насилля щодо білоруського народу. Лукашенко – епатажний чоловік, у нього є своя харизма. Ми неодноразово чули від нього якісь неординарні заяви. Мене тривожить те, що відбувається в Білорусі. Це тисяча кілометрів кордону з Україною. Я бачу, що Москва має там реальний вплив і свої структури, які активно працюють. Сумніваюся, що Кремль залишиться осторонь тих подій. Навіть якщо Лукашенко буде змінений,  я хвилююся, аби президентське крісло не посіла людина проросійського спрямування, бо це в рази ускладнить ситуацію в Україні. Лукашенка, звісно, можна вважати диктатором, але він той політик, який завжди вміло маневрував – то загравав з Кремлем, то з Заходом, то намагався вести самостійну політику. Якщо на його місце прийде слабша фігура, то Білорусь реально може потрапити до Кремля, – зазначив Михайло Головко.
 
Свободівець підкреслив, що протести білорусів позбавлені ідейного забарвлення.
 
– Немає чіткої еліти і структури політичних сил, яка би могла вести за собою народ. Немає кінцевої цілі. Основна мета наразі – усунути Лукашенка. Так, він втомив народ, білоруси хочуть змін. Після того, як тоталітарна система брутально поводилася на вулиці, мітингувальників били, за це має хтось відповісти, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.