Андрій Грицишин вимагає від уряду додаткового фінансування освітян в умовах карантину

Опубліковано в Політика Автор  soroka 18.08.2020

Джерело: Про це написав на своїй сторінці Facebook депутат тернопільської міської Ради Андрій Грицишин.

Дослівно. “Як батько я переймаюся тим, як почнеться навчальний рік. Уряд озвучив кілька варіантів навчання в умовах карантину. Серед них пропозиції вчити дітей у кілька змін.

На вчителів зросте навантаження щонайменше у два рази. Однак я досі не чув жодної пропозиції від уряду, як будуть оплачувати працю освітян”, - написав депутат міської ради.

Андрій Грицишин нагадав, що в минулому держава неодноразово порушувала свої зобов’язання і затримувала освітню субвенцію. Брак коштів покривали з бюджету Тернополя.

“У минулі роки держава регулярно затримувала освітню субвенцію вчителям навіть в нормальних умовах. Завдяки позиції міської ради і міського голови Тернополя вчителі отримали зарплати. Заборговані державою кошти виділялися з місцевого бюджету”, - зазначив депутат міської ради.

Андрій Грицишин закликав уряд дати чіткі роз’яснення, яким чином держава буде оплачувати зростаюче навантаження на вчителів.

“В умовах карантину — місто понесло значні втрати. Будь-яке додаткове навантаження на місцевих бюджет - вдарить по місту. Питання фінансування вчителів треба вирішити до початку навчального року. Діти мають піти в школу, а вчителі отримати належну оплату. Уряд повинен вже зараз дати роз’яснення”, - наголосив Андрій Грицишин.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.