Суд поставив крапку в баталіях навколо рішення щодо змін до бюджету. Обласна рада має рацію

Опубліковано в Політика Автор  soroka 12.08.2020
Сьогодні, 12 серпня, Тернопільський окружний суд у складі судді Ольги Чепенюк, розглянувши заяву Тернопільської обласної державної адміністрації про забезпечення позову в адміністративній справі про визнання протиправним та нечинним (скасування) рішення обласної ради, відмовив у задоволенні заяви.
 
В ухвалі суду йдеться: «…підстави для задоволення заяви Тернопільської обласної державної адміністрації про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення відсутні».
 
Необхідно зазначити, що лише вчора (11 серпня) голова ОДА Володимир Труш погрожував депутатам обласної ради ще однією позовною заявою. Вочевидь, її чекала би така ж доля.
 
Голова обласної ради Віктор Овчарук переконаний, що керівництво ОДА заради виборів готове не лише приректи краян на безгрошів’я та серйозні проблеми, а й переступити закон.
 
– Порушуючи усі мислимі і немислимі норми законодавства, облдержадміністрація заблокувала виконання рішення обласної ради щодо внесених змін до обласного бюджету на 2020 рік, тим самим ввела область у фінансову турбулентність. Відтак працівникам бюджетної сфери  не виплачують заробітних плат, медичні заклади недоотримують кошти на обладнання та медикаменти, освітні установи не готуються до навчального року. Нарешті суд поставив крапку у цих баталіях і проілюстрував правочинність діяльності обласної ради, – зазначив очільник області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.