Ігор Побер: «Проблема Білорусі полягає у відсутності сильного лідера опозиції»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 13.08.2020
Мітинги, які вже кілька днів відбуваються у містах Білоусі, не спрямовані на підтримку Тіхановської, а проти Лукашенка, котрий узурпував владу.
 
На цьому наголосив народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер у прямому ефірі каналу Espreso.TV.
 
– У Білорусі немає лідера опозиції. Хоч і проводять паралелі з Україною, але в нас на сьогодні є дуже сильна опозиція, і коли Петро Порошенко був президентом, теж була досить потужна. У 2013 році, перед Майданом, майже половина парламенту була опозиційними депутатами. Тоді вони могли протистояти «Партії регіонів» та комуністам, які мали на той момент більшість. В Україні завжди була опозиція, а це означає що наша держава – демократична. А в Білорусі за 26 років одних посадили, інші пропали безвісти, а лідера тих, хто не підтримує чинну владу, так і немає. Мітинги, які відбуваються сьогодні у містах Білоусі, вони не за пані Тіхановську, а проти Лукашенка, котрий узурпував владу. За час його правління вже виросли цілі покоління,  зазначив Ігор Побер.
 
Також політик підкреслив, що за президентства Лукашенка у Білорусі активно розвинулася промисловість.
 
– Як би там не було, Білорусь при Лукашенку зберегла державний сегмент. Вона показала, що держава може бути добрим управлінцем підприємств. Автомобільні, тракторні заводи збережені, сьогодні вони працюють, випускають продукцію, яка користується попитом,  додав Ігор Побер.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.