У ТНЕУ стартували курси професійної перепідготовки для військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їхніх сімей

Опубліковано в Соціум 18.09.2018
У Тернопільському національному економічному університеті 14 вересня 2018 року відбулося уросте відкриття чергового навчального семестру за проектом «Україна – Норвегія».  

Проект «Україна – Норвегія» – це унікальна можливість для колишніх військовослужбовців оволодіти новим фахом, розкрити власні таланти, адаптуватися до реалій сьогодення, знайти однодумців та друзів.

 З цієї нагоди учасники курсів перепідготовки – військовослужбовців, звільнені у запас, та члени їх сімей, професорсько-викладацький колектив закладу вищої освіти зібралися на Майдані знань.На початку заходу студенти Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ почесно внесли Державний Прапор Королівства Норвегія та Державний Прапор України.

Після цього присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв України. Серед яких були й студенти-випускники ТНЕУ, зокрема  випускник програми «Україна – Норвегія», учасник АТО Ігор Диба, який трагічно загинув 15 серпня цього року.

 – Сьогодні Тернопільський національний економічний університет гостинно відкриває двері перед слухачами програми «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей». Звертаючись до Вас, хочу наголосити, що до Ваших послуг бібліотека, зали електронних ресурсів, спортивні майданчики та тренажерні зали. Використайте цей час з максимальною користю для себе, а наполеглива праця обов’язково принесе бажаний результат і кожен з Вас досягне успіху!», – звернувся до присутніх перший проректор ТНЕУ Микола Шинкарик.

Учасниками осіннього семестру стало чимало військовослужбовців. Серед них Володимир Агеєв – учасник АТО, який воював у Попасній. Економічні знання  йому потрібні для того, аби створити власний бізнес.Чоловік переїхав сюди разом із дружиною Наталею, донечкою-школяркою Олександрою і маленьким сином Кирилом. Їх зацікавила інформація, що у ТНЕУ працюють гуртки за інтересами для дітей звільнених у запас військовослужбовців, тому вони без вагань стали членами студентської родини .

Доброволець АТО, який служив у 5 батальйоні Української добровольчої армії та воював у Широкине і в Авдіївці Михайло Онищук за освітою– зубний технік. Однак він прагне відкрити власний автомобільний бізнес, тому й обрав навчання у ТНЕУ.

Проект «Україна – Норвегія» зацікавив і жіночу половину, відтак Наталія Колодій – парамедик, у зоні АТО, яка забезпечувала домедичну допомогу пораненим бійцям, випускниця ТНЕУ (вивчала банківську справу) вирішила перекваліфікуватися за допомогою програми цього проекту, яка, представляючи високорозвинену економіку Норвегії,  допоможе їй краще зрозуміти економіку України і послужить добрим прикладом для створення  власної справи.

Привітала учасників дійства також проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток), доктор економічних наук, професор Оксана Десятнюк.

– Раді вітати у нашій дружній родині нових членів! Переконані, що наша спільна праця буде ефективною та результативною. Тут Ви зможете попрацювати над власним саморозвитком, знайти друзів, навчатися за надзвичайно актуальною спеціальністю «Підприємництво». Сподіваємося, що Ваше перебування у ТНЕУ буде комфортним, а ми, у свою чергу, докладемо до цього максимум зусиль. Також хочемо висловити подяку Міжнародному благодійному фонду «Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації», колегам з Університету Норд, Посольству Королівства Норвегія в Україні за всебічне сприяння та підтримку реалізації проекту в нашому університеті, – додала Оксана Десятнюк.

До слова,  студенти ТНЕУ, які виступають активними волонтерами проекту «Україна – Норвегія» вручили слухачам курсів професійної перепідготовки подарунки від ТНЕУ і ГО «Освітні та соціальні інновації». Окрім цього, солістка театру пісні «Для тебе» Оксана Скрепецька та гурт «Галичанка» дарували присутнім музичні композиції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.