«Вишнівецька ОТГ – одна з найперспективніших громад Тернопільщини», – експерти з питань децентралізації

Опубліковано в Соціум 17.09.2018
У прямому ефірі програми «Хто як не ми?», яка виходить на каналі TV-4 за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, відбулася зустріч керівників об'єднаних територіальних громад Тернопільщини.

До обговорення питань децентралізації у студії телеканалу долучилася заступник селищного голови Вишнівецької ОТГ Юлія Цимбалюк.

Експерти із питання децентралізації називають Вишнівецьку ОТГ взірцевою, адже у ній процес об’єднання допоміг якнайшвидше вирішити проблемні питання. Також про це в одному із сюжетів для «Сільського календаря» розповідають мешканці Вишнівця.

– Селище в нас було занехаяне, скільки голів не було – не було ніякого пуття. Прийшов Володимир Васильович Кравець і зробив із Вишнівця міні-Європу, міні-Київ, – зазначила вишнівчанка Лілія Кошак.

Незважаючи на свої успіхи у розвитку, представники Вишнівецької громади продовжують втілювати нові проекти. Відтак, Юлія Цимбалюк у прямому ефірі програми «Хто як не ми?» розповіла про подальші плани громади.

– Зроблено чимало, однак є ще багато задуманого. Останні півтора року велику увагу ми приділяємо розвитку освітньої галузі. Відтак, рік тому у нашій громаді був утворений відділ освіти науки і спорту, який продовжує ефективно функціонувати, забезпечуючи всебічний розвиток нашій молоді. Окрім цього, загальноосвітні заклади Вишнівеччини отримали нових очільників, які показали під час конкурсного відбору хороші програми для руху освіти. Зараз у нас ведуться перемовини для того, аби залучити інвестора в нашу громаду, який розширить можливості працевлаштування населення, – поділилася пані Юлія.

До слова, цього року Вишнівецька ОТГ увійшла в п'ятірку переможців проекту «Децентралізація в дії: підтримка розробки дорожніх карт для місцевих громад». Також дві школи цієї ОТГ потрапили у ТОП-40 шкіл Тернопільської області за результатами ЗНО.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.