На Тернопільщині з’явиться медичний заклад для учасників АТО

Опубліковано в Соціум 04.07.2018
На Тернопільщині створюють медичний центр для учасників АТО на базі Яблунівського обласного комунального санаторію, який вже більше 20 років не виконує повноцінно своїх функцій.

Вчора, 2 липня, голова Тернопільської облради Віктор Овчарук здійснив останню перевірку санаторію і з’ясувалося, що у ньому перебуває лише 8 пацієнтів. Щодо стану приміщення, то воно знаходиться у напіваварійному вигляді. І це враховуючи, що Яблунівський обласний комунальний санаторій отримує з бюджету 6 млн. грн.

Задля уникнення занепаду лікувльного закладу та збереження робочих місць для працівників розпочато його реорганізацію у медичний центр для реабілітації бійців АТО.

– Потреба у створенні такого центру в області виникла вже давно. І досі немає жодних закладів, які б надавали медичну допомогу з метою психологічної реабілітації, необхідну для виведення із шокового чи депресивного стану тих учасників АТО, які цього потребують, – стверджує Віктор Овчарук.

Нагадаємо, що рішенням сесії обласної ради було виділено 1,5 млн гривень на початок реконструкції закладу.

ovcharuk 03 07 18

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.