На Микулинецькому кладовищі похоронили рештки солдат батальйону «Збруч», які три роки тому згоріли у степу (фото)

Опубліковано в Соціум 22.06.2018
На Микулинецькому кладовищі у Тернополі 21 червня перепоховали рештки попелу загиблих під час несіння служби бійців батальйону «Збруч» Тернопільської окремої артилерійської бригади.

У Тернополі перепоховали шестеро вояків з краю, які загинули 1 лютого 2015 року внаслідок пожежі, що виникла вночі у базовому таборі в селі Преображенка (до 2016 року – Червоний Чабан) Каланчацького району.

Після поминальної панахиди за загиблими священнослужителі, бійці, родичі загиблих та небайдужі представники громадськості хвилиною мовчання вшанували невинно загиблих захисників з Тернопілля.

— Рештки попелу ми зібрали з місця пожежі – ферми та привезли до нас на перепоховання. Дуже прикро, що через нещадний вогонь від бійців майже нічого не залишилося – навіть кісток. Троє хлопців згоріли вщент, а від трьох інших покійних дещо вціліло. Звичайно, на місці трагедії працювала поліція, деякі залишки вояків було звідти забрано, тож на території залишився лише попіл. Знаю, що неподалік від ферми на Херсонщині минулоріч встановили пам’ятний хрест, на якому викарбувані імена та прізвища загиблих. Пізніше власник ферми хотів розібрати залишки від вогню на згарищі. Щоб не спаплюжити рештки попелу померлих під час робіт, ми домовилися, щоб їх привезли та перепоховали в Тернополі. На місці пожежі я відслужив панахиду та покропив місце згарища свяченою водою, після чого ми зібрали у мішки залишки попелу, — розповів військовий священик прот. Андрій Любунь.

На перепохованні також був присутній і головний тернопільський укропівець Андрій Цибульський, який фінансово посприяв перевезенню та перепохованню попелу-залишків з трагічного місця.

 Я одразу ж відгукнувся на прохання Андрія Любуня та виділив деякі кошти, які були спрямовані на придбання певних речей, засобів для транспортування мішків із попелом чи використані на оплату інших послуг. Долучився до волонтерства, адже хочу, щоб наших захисників належно переховали на рідній землі, щоб їхні близькі, друзі та бойові товариші могли приходити на Микулинецьких цвинтар і вшановувати світлу пам'ять покійних. Насправді, трагедія у селі Преображенка три роки тому неабияк сколихнула всю Україну. Я, на жаль, не був знайомий із бійцями, що загинули під час пожежі, проте нині разом з іншими краянами глибоко співчуваю рідні померлих хлопців, — наголосив Андрій Цибульський.

На завершення заходу присутні поклали квіти до могили перепохованих вояків та помолилися за світлу пам'ять жертв пожежі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.