Ігор Побер: «До осені потрібно проголосувати за закони щодо здешевлення розмитнення авто»

Опубліковано в Соціум 22.06.2018
Два законопроекти № 8487 та № 8488, які можуть вирішити проблему «євроблях», зареєстрували у Верховній Раді 15 червня. У документі пропонують зменшити розмір акцизного податку з авто, посилити контроль за машинами, зареєстрованими в інших державах, перевіряти відповідність авто екологічному стандарту «Євро-5».

Свою думку щодо цього висловив народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.

– Питання «євроблях» вже довгий час на слуху. Я думаю, що ці два законопроекти вирішать проблему. В нас справді надзвичайно дорого вартує розмитнення автомобілів. Українці навіть жартують: «У мене не вистачає грошей на «Ланос», тому я їжджу «євробляхою». Наші люди хочуть їздити нормальними машинами. Для цього молоді хлопці відправляються в Польщу чи Прибалтику і купляють там дешеві авто. Але є одна важлива проблема – у разі ДТП водій може уникнути відповідальності, оскільки машина на нього не зареєстрована, – пояснив Ігор Побер.

За словами нардепа законопроекти, які можуть вирішити проблему «євроблях», зараз на часі.

– Було б добре, якби ми проголосували за законопроекти № 8487 та № 8488 у першому читанні, потім до осені внесли необхідні правки і вже з готовим законом вийшли в сесійну залу та проголосували. Деякі мітингувальники зацікавлені, аби законопроекти не були прийняті, бо, за кожен іноземний автомобіль певній фірмі платять 500-600 доларів. Там ці гроші й осідають, - додав народний депутат.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.