«Цей день – це свято української перемоги», - Олег Тягнибок привітав учасників Чортківської офензиви

Опубліковано в Соціум 19.06.2018

Триденними урочистими заходами жителі одразу трьох областей: Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей вшанували 99-ту річницю Чортківської офензиви – наступальної військової операції Української Галицької Армії, яка у кількості 25-ти тисяч солдат змогла прогнати польське 100 тисячне військо.

Традиційно вшанування пам’ятної дати відбулося у Чорткові, який на час проведення заходу просяк атмосферою націоналізму тих часів та занурив гостей в історичні події. Завітав у Чортків, аби привітати присутніх, і народний депутат, лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

- Шановна громадо, брати і сестри українці, вітаю усіх галичан, усіх тернополян та чортківчан із визначним святом. Цей день – це свято української перемоги. Ми говоримо про сторіччя української революції. Події, які ми сьогодні вшановуємо, які відбулись майже сто років тому, надзвичайно важлива річ. Який висновок ми можемо зробити тепер у 2018 році? Тоді було створено кілька державних утворень. Тут на цій землі була утворена Західноукраїнська Народна Республіка, на «Великій Україні» - була Українська Народна Республіка. Вони пізніше об’єднались і велика територія, більша від сучасної України разом із окупованим Кримом в 1,6 рази, назвала себе окремою державою – Українською Народною Республікою. 100 років тому у нас була своя Українська незалежна держава. Потім прийшов російський окупант, загарбав нас і в результаті ми втратили свою державність. І тому сьогодні ми, сучасні українці, повинні чітко визначитись хто ми є і в якій державі ми живемо. Можливо, заради того ми і відзначаємо 99-ту річницю Чортківської офензиви, адже це була наша українська перемога. Ми повинні знати свою історію; історію нашої, Богом даної, землі. Адже події зараз повторюються. Знову нас хочуть позбавити державності. Тому ми сьогодні маємо взяти приклад з тих героїв, які 99 років тому дали відсіч загарбникам. Слава Україні! – звернувся до присутніх Олег Тягнибок.

Свободівець також зазначив, що у Раді його колеги-однопартійці подали законопроект про правонаступництво УНР. Адже, на переконання Олега Тягнибока, сучасна Україна – вихідець УНР, котра в свою чергу утворилась завдяки столітньому бажанню українців мати свою незалежну, сильну та горду державу. Саме тому це потрібно зафіксовувати на законодавчому рівні.

Також Олег Тягнибок переконаний, що дні вшанування Чортківської офензиви повинні стати національним святом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.