Голова Збаразької РДА Валерій Савчук став на захист постраждалих бджолярів

Опубліковано в Соціум 14.06.2018
У Збаразькому районі, зокрема в селах Синява, Синягівка, на хуторі Тихий та в інших навколишніх селах зафіксували масову загибель бджіл. Такий інцидент  місцева влада не залишила без уваги.

Відтак, після обурення місцевих пасічників, які скаржилися на недбалість фермерів під час обробки полів, очільник Збаразької РДА Валерій Савчук провів нараду з питань забезпечення дотримання існуючих вимог та рекомендацій при застосуванні отрутохімікатів.

 – На жаль, у районі зафіксовані випадки загибелі бджіл. Після чого ми змушені наголосити на необхідності дотримання існуючих вимог при роботі з отрутохімікатами та засобами захисту рослин. Фермери повинні мати дозвіл на роботу із засобами захисту рослин та отрутохімікатами. Також вони мають застосовувати лише сертифіковані препарати і у певний час. Перед яким обов’язково попередити органи місцевого самоврядування та пасічників про обробку хімпрепаратами, –  наголошує Валерій Савчук.

Зазначимо, що постраждалі бджолярі звернулися у поліцію, адже мало того, що фермери вдень обробляли посіви соняшника та льону агрохімікатами, коли більшість комах була у полі, вони ще й відмовляються визнавати свою вину. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.