Тернопільські укропівці стали на захист людей, які хочуть створити ОТГ навколо обласного центру

Опубліковано в Соціум 07.06.2018

Третє пленарне засідання восьмої сесії Тернопільської обласної ради було конфліктним та провокативним. Причиною сварок та навіть бійок стало внесення змін до Перспективного плану території громад, зокрема – бажання мешканців кількох сіл Тернопільщини створити Білецьку ОТГ. Попри всі казуси зі сторони депутатів, представники фракції УКРОП в обласній раді підтримали людей та голосували за створення громади.

 – Події, які вчора відбулись на сесії Тернопільської облради, точно не прикрашають владу. Я не очікував, що ми до такого опустимось. Але, на жаль, дії депутатів до цього спонукають. Люди були настільки емоційно заряджені, що думали ніби відстояти свої права іншими методом, аніж обуренням, криками та протестами, не вдасться. Ситуація була дуже напружена і логічно, що вона виплеснулась в такій агресивній формі – 4 бійки за участю депутатів. На моїх очах такого ще не було ніколи, ми завжди досягали консенсусу, – зауважив голова фракції «УКРОП» в Тернопільській облраді Андрій Цибульський.

Як пояснив укропівець, мешканці сіл не хочуть приєднуватись до Тернополя, а планують створити окрему громаду, бо бояться що міська влада буде «дерибанити» землі та хаотично забудовувати території.

– Фракція партії УКРОП в обласній раді буде відстоювати інтереси людей. Треба розуміти, що все це трапилось не просто так. Зараз люди не хочуть приєднуватись до Тернополя, бо остерігаються земельних махінацій зі сторони міської влади. Вони бояться бути «другосортними» людьми» та втратити самостійність. Мешканці навколишніх сіл не бачать ні економічних ні соціальних переваг для того, щоб об’єднуватись з Тернополем, а хочуть окремо створити громаду. Я також розумію тернопільську владу та мешканців міста. Я занепокоєний, що Тернопіль не має куди розвиватись. Залишати місто без можливості об’єднання в громаду – також неправильно. Але, з іншого боку, треба дослухатись і до думки людей, які проживають за межами Тернополя, адже вони не хочуть потім за безцінь віддавати свої землі та потерпати від грабежів. За рахунок прийняття Перспективного плану місцеві жителі хочуть убезпечити себе від майбутніх зазіхань на їхні території,– пояснив Андрій Цибульський.   

Укропівець вважає, що представники міської влади мають йти до людей та голів сільських рад та переконувати їх, що Тернопіль може не лише щось забрати від них, але й багато чого дати.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.