Націоналісти вважають неприпустимим проведення в Тернополі концерту Потапа і гурту "Mozgi", які гастролюють у РФ

Опубліковано в Соціум 07.06.2018

Спільна заява ТОО ВО "Свобода", НВР "Правий Сектор" Тернопільщини, ТОПО ПП "Національний Корпус" щодо недопустимості проведення на території міста Тернополя та Тернопільської області концертів артиста Олексія Потапенка, його гурту "Mozgi" та інших виконавців, які здійснюють гастрольну діяльність у Російській Федерації.

Хто не вкладатиме ресурси в культуру ‒ той вкладатиме у війну!

Незважаючи на масові протести тернополян, офіційні рішення органів влади, розважальні заклади області продовжують запрошувати естрадних виконавців, які гастролюють в Росії у час російсько-української війни.

Одного дня тернополяни в траурі зустрічають захисників України від російського агресора, а вже наступного їм пропонують зустріти відверто промосковського виконавця Потапа, який буквально знімав штани на концерті в Москві, дякуючи там окупантам "що все ще кличуть виступати українських артистів". Вважаємо такі дії наругою над пам'яттю десятків тисяч, які віддали життя захищаючи українську землю від московських окупантів, паплюженням честі сотень тисяч учасників російсько-української війни. Такі дії власників розважального закладу та організаторів скандального концерту не мають виправдання, бо вони спонукають окремих громадян до прихильного ставлення до агресора, а це ‒ недопустимо в час, коли інформаційна війна йде на рівні з війною фізичною.

Ганебно, що власники розважального закладу, де має відбутися концерт, нехтують рішеннями місцевих органів влади, зокрема рішенням Тернопільської обласної ради №854 від 8 грудня 2017 року, яким чітко і недвозначно "заборонено проведення концертів та інших розважальних заходів в обласних комунальних закладах і на території області організаціями та окремими особами театральної та концертної діяльності, які здійснюють свою діяльність, проводять концерти, гастролі, беруть участь у різноманітних розважальних заходах на території Російської Федерації та тимчасово окупованих територіях України під час російсько-української війни"!

Саме тому, ми, об'єднані націоналістичні сили: НВР "Правий Сектор" Тернопільщини, ТОО ВО "Свобода", ТОПО ПП "Національний Корпус", стаючи на захист української культури та свідомості, беручи до уваги наведені факти, вимагаємо скасування виступ артиста Олексія Потапенка та гурту "Мozgi" в нічному клубі "Pulse". Крім того, ми залишаємо за собою право застосувати всіх необхідних дій та заходів для забезпечення виконання рішень місцевих органів влади щодо заборони виступів проросійських гастролерів на території області.

Хто не вкладатиме ресурси в культуру ‒ той вкладатиме у війну!

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.