«Уряд зобов’язаний підтримати створення кооперативного руху на селі», - Михайло Головко

Опубліковано в Соціум 01.05.2018
Незважаючи на численні реформи, які продовжує «запускати» Уряд, економіка нашої країни досі перебуває в тіні. Про це зазначив народний депутат зТернопільщини від фракції ВО «Свобода» Михайло Головко.
 
За словами політика, згідно макроекономічних показників можна чітко простежити падіння економіки, зростання боргу та рівня безробіття в країні:
 
- Станом на сьогодні – це надзвичайно гостра проблема. І це говорить про те, що наша економіка повністю перебуває в тіні. А це, в свою чергу, 50-60% від ВВП. У цифрах це становить близько 3 трильйони гривень. Це катастрофа в межах нашої держави. І тому «Свобода» запропонувала пакет антиолігархічних реформ, який потрібно прийняти в стінах парламенту. Цим пакетом передбачено також і виведення нашої економіки з тіні: ліквідація приватних монополій; повернення коштів з офшорів тощо, - зазначив свободівець.
 
Також Михайло Головко наголосив й на катастрофічній ситуації, яка склалась в українському селі:
 
- Однією з найгостріших проблем українського сьогодення є масове безробіття, через яке українці масово виїжджають за кордон. Особливо вона стосується нашого села. Ця проблема спричинена тим, що держава не стимулює виробництво на селі. Зокрема, парламент не хоче, не те що прийняти, а навіть розглянути законопроект «Свободи» №5597 про створення кооперативного руху на селі. Його ухвалення дасть змогу створювати малі фермерські господарства, піднімати на новий рівень економіку держави, підтримувати українського виробника, особливо – молочну галузь. Не секрет, що сьогодні держава відмовилась регулювати закупівельні ціни на молоко. Разом з тим, «Свобода» вимагає від Уряду Гройсмана переглянути законопроект. Влада зобов’язана сприяти створенню кооперативного руху на селі і взяти це під свій контроль. Вона повинна збільшити дотації, дати можливість наповнювати сільські бюджети – нарешті стати на захисті українських селян! - наголосив нардеп.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.