Тернопільські укропівці до Дня Матері-Землі ініціювали толоку (фото)

Опубліковано в Соціум 24.04.2018

Спільно із жителями селища Товсте, що у Заліщицькому районі, укропівці провели толоку на місцевому ставі напередодні Міжнародного Дня Матері-Землі.

Як розповів голова обласного осередку партії Андрій Цибульський, така невелика акція допоможе не лише очистити довкілля, а й стане прикладом для інших мешканців.

- Ми разом із нашими кандидатами до Товстенської селищної ради та місцевими мешканцями проявили таку ініціативу та прибрали територію довкола ставу, який розташований у самому центрі селища. Обрали цю ділянку, оскільки вона потребувала толоки. Було досить неприємно, що і у самій водоймі, і довкола неї люди, які відпочивали залишили різноманітне сміття. Однак приємно було побачити як на другому березі ставу, де знаходиться місцева школа, толокували діти. Я вдячний їм за це і усім, хто долучився до нашої невеличкої акції. На жаль, поки не всі люди дотримуються такої культури. Саме тому потрібно декілька раз у рік прибирати місця загального відпочинку. Це допоможе не лише природі, а й стане прикладом для інших. Загалом ми зібрали шість 80-ти літрових сміттєвих пакетів. Ми витратили на толоку не більше двох годин, однак раді, що знайшли час для хорошої справи, - розповів Андрій Цибульський. 

Як зазначив один із кандидатів до Товстенської селищної ради від УКРОПу Антон Гайдюк, місцеві укропівці не лише провели толоку,а й продовжили підтримувати чистоту поблизу ставу:

- Приємно було, що люди, які бачили як ми прибираємо і самі долучались. Водойму треба було очистити, оскільки там не лише відпочивають жителі селища, а й мешкають лебеді. Зараз вже стараємось підтримувати порядок на цій ділянці. Я переконаний, що ми повинні прибирати, підтримувати чистоту так само, як доглядаємо за собою. Це важлива справа. Думаю, що на нашому прикладі доглядатимуть за природою й інші. До речі, коли ми толокували це побачили рибалки і залишили мішки для сміття, щоб люди, які відпочиватимуть мали куди прибрати після себе. Ми повинні давати приклад, пояснювати людям, адже якщо ми так не робитимемо, то ніхто не робитиме. Особисто я живу недалеко від ставу і вже після толоки сам ходив туди перевірити чи вивезли прибране сміття, чи ніхто не засмітив територію знову, - поділився укропівець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.