Спецкомісія побувала на території столярного цеху, який вже 10 років працює із порушеннями упритул до біатлонної бази

Опубліковано в Соціум 24.04.2018

Виїзне засідання тимчасової комісії при ТОДА, яка досліджує законність роботи столярного цеху поблизу лижоролерної траси в Підгородньому, відбулося минулого тижня.

Як розповів один із громадських активістів, який не один рік відстоює інтереси біатлонної бази, Олександр Починок, члени комісії мали змогу побачити, що цех працює із численними порушеннями, які, до речі, негативно впливають на проведення тренувань спортсменів та позначаються на здоров’ї мешканців довколишніх будинків: 

- Чиновники на власні очі побачили та мали нагоду самостійно переконатись, що на об’єкті є багато порушень, які вчиняються впродовж більше 10-ти років. Зокрема, ділянка, на якій розташована ця будівля, не відповідає своєму цільовому призначенню. Також є порушення у виданих дозволах при відкритті цеху, так як діяльність такого об’єкта у житловій зоні взагалі неможлива. Крім того, раніше і санітарно-епідеміологічна служба, і Держекоінспеція у Тернопільській області неодноразово фіксувала викиди шкідливих речовин. Всі виявлені порушення потрібно виправляти. Досі залишається незрозумілим, як такий об’єкт існує вже більше 10-ти років, - розповів Олександр Починок.

До слова, орієнтовно в 10-тих числах травня комісія проведе чергове засідання, яке стане останнім. В рамках такої робочої зустрічі чиновники, які входять до складу комісії, а також служби, які задіяні в дослідженні цього проблемного питання перевірять дотримання правил пожежної безпеки столярного цеху.

Нагадаємо, що спеціальна комісія при ТОДА була створена ще 6 березня на основі звернення Олександра Починка. До її складу увійшло 13 чиновників. Ще під час першого засідання комісія дала доручення контролюючим службам та органам (в тому числі екологічній інспекції, держбудконтролю, управлінню ДСНС, держгеокадастру) провести перевірки столярного цеху на його законність.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.