Версія для друку

Очисні споруди в Кременці — об’єднаними зусиллями

Опубліковано в Соціум 13.04.2018
Очільники фракцій «Народного контролю» в Кременецьких міській та районній радах Олександр Гринюк та Віталій Савчук звернулися до народного депутата України Дмитро Добродомова з проханням посприяти в розв’язанні проблеми з відсутністю очисних споруд у Кременці.

За словами активістів, на Кременеччині та на частині території Рівненської області існує загроза екологічної катастрофи, зумовлена відсутністю впродовж останніх десятиліть очисних споруд. Зливні води неочищеними впадають до ріки Іква, що може обернутися бактеріологічним забрудненням води та спалахом інфекційних захворювань.

Проблему неодноразово обговорювали на різних рівнях, порушували в інформаційних сюжетах. Тепер Дмитро Добродомов скерував депутатський запит до міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, міністра фінансів України Олександр Данилюка та голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни.

Депутат просить перевірити факти, викладені у зверненні,  надати їм належну правову оцінку; посприяти у виділенні коштів для реконструкції очисних споруд; повідомити про проекти з їх реконструкції та про заходи, які вживають чи планують ужити міністерства й облдержадміністрація з метою запобігання екологічній катастрофі.