У День Соборності головний свободівець України Олег Тягнибок завітав на Тернопільщину (фото)

Опубліковано в Соціум 23.01.2018

Грандіозним маршем з прапорами, палкими виступами та покладанням квітів 22 січня пройшла акція єднання та громадської злагоди на межі Тернопільської та Хмельницької області зі сторони смт. Скала-Подільська.

Десятки прапорів – синьо-жовтих, ВО «Свобода» та націоналістичних організацій – «Правого сектору», «Соколу», «Феніксу» замайоріли на кордоні смт. Скала-Подільська. Так сотні жителів Борщівського району спільно з представниками місцевої влади, націоналістами та головним гостем акції головою ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком відзначили День соборності України.

На грандіозному урочистому дійстві до гостей звернувся і лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» , який привітав людей з нагоди 99-ї річниці об’єднання УНР і ЗУНР.

- Акт Злуки продемонстрував один незаперечний факт – українці споконвіку прагнули до формування своєї держави. Незалежно від того, які були окупанти, як вони приходили до нас, як вони визискували з українців, як вони забирали наше майно, як вони користалися нашою територією. Українців перетворювали в рабів і кріпаків. Тільки люди, в жилах яких текла українська кров, завжди хотіли мати власну вільну державу. І власне оцей Акт Злуки 99-річчя якого ми нині святкуємо, задемонстрував наші споконвічні державницькі прагнення української нації, - звернувся Олег Тягнибок.

Голова ВО «Свобода» наголосив, що українці надалі повинні продовжувати споконвічні прагнення жити однією великою родиною у мирі і злагоді на Господом Богом даній землі.

До слова при вітання звернувся також депутат Тернопільської обласної ради та очільник Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

- Сьогоднішній день та місце є для нас дуже символічними, адже ми знаходимося на території, де знаходиться прах провідника УПА Романа Шухевича. Ми також щорічно в червні збираємося тут, щоб вшанувати його пам'ять. Тому хочеться, щоб 22 січня було для всієї української нації українським святом, щоб про нього говорили в українських школах, щоб говорили в рідних вузах, щоб діти в наших сім’ях знали про цей день, про непрості змагання і формування на нашій території. Тому ті 100 років – це час боротьби, це час гартування духу, коли мільйони ризикували життям і віддавали його, аби на нашій землі таки постала вільна нація, - поділився Олег Сиротюк.

Після слів ушанування гості вирушили до пам’ятника Романа Шухевича та поклали біля підніжжя меморіалу квіти. На завершення заходу всі учасники дійства заспівали гімн Націоналістів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.