Класичний університет Тернополя відвідала делегація з Хорватії

Опубліковано в Соціум 15.02.2024
До Західноукраїнського національного університету з робочим візитом завітали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич та Почесний консул Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталій Запухляк.
 
У тренінг-студії «Дипломатична резиденція Почесного консульства Республіки Хорватія» гості поспілкувалися й обговорили реалізацію нових міжнародних проєктів. 
 
– Щиро вдячна за можливість бути тут, у Західноукраїнському національному університеті! Сьогодні у нас особлива місія – розповісти вам про хорватсько-український словник. Лексичний збірник – це не лише набір слів, це те, що пов’язує наші народи крізь часи та простір!  зазначила Аніца Джамич.
 
До заходу також долучилися міський голова Тернополя Сергій Надал,  заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель, голова організації «Біла Хорватія» Михайло Блавіцький.
 
– Приємно, що наша співпраця із хорватськими колегами розвивається та вдосконалюється! Ми раді сьогодні долучитися до презентації хорватсько-українського словника, який наші студенти та викладачі зможуть використовувати у навчальному процесі для вивчення хорватської мови та пізнання культури. Переконана, що у майбутньому ми будемо реалізовувати більше спільних освітніх та наукових проєктів!  наголосила ректорка ЗУНУ Оксана Десятнюк.
 
Під час зустрічі професор Львівського національного університету імені Івана Франка Людмила Васильєва презентувала хорватсько-український словник, який видали за підтримки Міністерства науки і освіти Республіки Хорватія, Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні Аніци Джамич, громадської організації «Біла Хорватія».
 
– Це видання містить понад 25 тисяч загальновживаних слів хорватської мови, які становлять її основний лексичний мінімум, та українські відповідники до них. У словнику подано і перекладено українською мовою відомі хорватські фразеологізми й усталені вислови, а також найуживаніші наукові, технічні та спортивні терміни, географічні назви,  розповіла Людмила Васильєва.
 
Голова вченої ради Андрій Крисоватий подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Хорватія в Україні Аніці Джамич за підтримку України у час повномасштабної війни й подарував шеврони українських захисників, які героїчно боронять нашу державу від ворога.
 
Також пані Посол Аніца Джамич поспілкувалася зі студентами навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.