“Це кривавий місяць у нашій історії”: у День Героїв голова Тернопільської обласної ради вшанував борців за Україну

Опубліковано в Соціум 24.05.2023

“Відродити історичну пам’ять і плекати нових переможців”. Ці завдання зараз важливі як ніколи для українців, переконаний голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

У День Героїв очільник області долучився до урочистих заходів, поклав квіти до пам’ятника Степану Бандері, стели Загиблим за волю України, Монументу Незалежності.

23 травня – надзвичайно важлива дата в календарі. Адже у цей ми не просто відзначаємо сучасних Героїв, а й тих – хто боровся за Україну і раніше.

“Це кривавий місяць у нашій історії. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв. Свято було присвячене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли у Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Саме у травні ми втратили найкращих синів України XX століття: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець…”, – наголосив Михайло Головко.

Тому важливо, аби пам’ять про ці трагічні події і про Героїв України зберігали і передавали наступним поколінням. Адже ці історії надихають нас на відвагу, віру і самопожертву, показуючи, що національна ідея і патріотичне покликання здатне пройти крізь усі випробування.

А щорічне вшанування Героїв стає важливим кроком у формуванні національної свідомості та єдності, підсумував Михайло Головко.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.