У Микулинцях пивзавод, попри рішення виконкому, продовжує зливати нечистоти у Серет (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 15.05.2023
У Микулинцях триває епопея довкола викиду нечистот з місцевого пивзаводу у річку Серет.
 
Микулинецька селищна рада, КП «Дружба» та активні місцеві жителі все ніяк не можуть дати ради з ексрегіоналом, власником «Микулинецького бровара» Степаном Трояном. Саме він декілька років поспіль отруює Серет у Микулинцях та зробив його місцем для відходів.
 
Через територію очисних споруд, якими опікується КП «Дружба», Троян проклав рів. З нього нечистоти течуть просто в річку.
 
Про це розповів начальник комунального підприємства «Дружба», депутат Микулинецької селищної ради Ігор Дзвінка.
 
– Степан Троян, депутат Микулинецької селищної ради Володимир Горячов, колишній начальник Теребовлянського райвідділу міліції та деякі інші особи роблять Микулинці «європейським містечком», – обурюється Ігор Дзвінка. –  Напевно, вже настав той час, коли маємо припинити це свинство. За словами Степана Трояна та Володимира Трояна,  нечистот в річку Серет вони не скидають, а мають укладений договір з Березовицькою громадою на водовідведення... Тобто нечистоти мають вивозитися автоцистернами?! Та ми бачимо, як все відбувається насправді.
 
 
 
У лютому цього року виконавчий комітет Микулинецької селищної ради зобов’язав ТОВ «Микулинецький бровар» до 10 березня 2023 року ліквідувати протікання під огорожею підприємства на територію очисних споруд. Втім, пивному олігарху Степану Трояну на рішення селищної ради байдуже. Брудна вода з речовинами невідомого походження продовжує стікати з пивзаводу і річку.
 
Селищна рада також дозволила КП «Дружба» спільно з «Комунпобутсервіс» ліквідувати самовільно викопаний рів, що бере початок від огорожі ТОВ «Микулинецький бровар» та веде на територію очисних споруд, задля можливості проїзду комунальної техніки.
 
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.