Михайло Цимбалюк: «Військовий, який демобілізувався, має бути пошанований державою»

Опубліковано в Соціум 18.03.2023
Про виклики, з якими українці вже впоралися, а також ті проблеми, які чекають нас попереду, у ефірі каналу NTA розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– путіну за цей рік не вдалося майже нічого. Вони обіцяли нам темну, холодну зиму і казали, що заморозять українців. Ми інфраструктурно стали сильнішими. Сьогодні з допомогою партнерів Україна захистила енергосистему. Ми вже сьогодні зі світлом. Якщо збережеться така динаміка, можемо знову пропонувати експорт електроенергії,  зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Він також зауважив, що є багато речей, які зараз насторожують. Серед них він має на увазі заяву секретаря РНБО щодо внесення змін у стратегію деокупації Криму.
 
– Дуже важливо дати зрозуміти українцям, про що йдеться. Я розумію, що не про всі речі можна говорити публічно. Час вимагає свого. Дуже важливо, щоб наша влада, а особливо політичне керівництво, усвідомило відповідальність про ті заяви, які ми робимо,  пояснив Михайло Цимбалюк.
 
Серед викликів, які чекають українців в майбутньому, Михайло Цимбалюк також називає збільшення кількості учасників бойових дій, про яких держава повинна піклуватися. 
 
– Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів передбачає, що за 3 роки у нас буде майже 5 мільйонів учасників бойових дій. Усі вони повинні мати відпустки за рахунок державного бюджету, могутній соціальний пакет, можливість пройти медичну реабілітацію. Військового який, демобілізувався, мають поважати і шанувати не тільки на вулиці чи в громадських місцях, він має бути пошанований державою,  підсумував Михайло Цимбалюк.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.