«Просимо Польщу передати будівлю, де раніше функціонувала російська школа у Варшаві, для потреб українських школярів», – Михайло Цимбалюк

Опубліковано в Соціум 15.03.2023
Українські депутати закликають Польщу передати будівлю, де раніше функціонувала російська школа при посольстві рф, для потреб українських школярів.
 
Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– росія продовжує руйнувати в Україні інфраструктуру, зокрема й освітні заклади. Мільйони українців покинули свої домівки, щоб врятувати своє життя. Це призвело до різкого збільшення кількості українських дітей шкільного віку в Польщі та стало викликом для українських громадських організацій, які організовують у Польщі українські школи, оскільки вони почали масово приймати нових учнів. Кількість таких учнів продовжує зростати,  зазначив Михайло Цимбалюк.
 
У зв’язку з цим українська сторона звертається з проханням щодо надання допомоги у вирішенні питання передачі будинку на вул. Келецькій 45 у Варшаві, де раніше функціонувала російська школа при посольстві рф, для потреб українців, а саме українських школярів, з метою створення у ньому української школи, каже Михайло Цимбалюк.
 
– Це стало б символічним з огляду на російську агресію, однією з головних цілей якої є знищення шкільної інфраструктури. Таку ініціативу нині обговорили спільно з депутатами під час спільного засідання депутатської групи Верховної Ради України та Сенату і Сейму Республіки Польща,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.