Парламентарій Микола Люшняк відзначив старання найперспективніших тернопільських боксерок (відео)

Опубліковано в Соціум 02.01.2023
У Тернопільській обласній федерації боксу діє потужна жіноча школа.

Попри війну, спортсменки продовжують тренування та здобули перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях

Напередодні нового року здобутки боксерок відзначив народний депутат України, лідер «Української команди» на Тернопільщині Микола Люшняк.

– Бокс прийнято вважати чоловічим видом спорту. Нам, дівчатам, треба доводити свою силу, переступати через себе, – каже майстриня спорту, багаторазова чемпіонка України, переможниця низки українських та міжнародних турнірів, призерка чемпіонатів Європи та світу Олеся Крисюк.

Дівчата кажуть, у боксі, як в інших видах спорту, все залежить від бажання і наполегливості.

– Якщо ти хочеш цим займатися, то зробиш все, не звертаючи увагу, наскільки тобі важко,  переконана майстриня спорту, чемпіонка України серед молоді Каріне Айрапетян.

У зв’язку з війною тренуватися стало набагато важче, наголошують боксерки.

– Деякий час я була за кордоном, а коли приїхала, то тренуватися, звісно, стало важче. Необхідно було докласти багато зусиль, щоб повернутися до режиму довоєнних тренувань,  розповіла кандидатка в майстри спорту, срібна призерка чемпіонату України до 22 років Соломія Голован.

Цьогоріч на Чемпіонат світу з жіночого боксу дівчата не поїдуть, бо участь у ньому братимуть представниці країни-окупанта.

– росію і білорусь допустили на чемпіонат, тому Україна відмовилася брати участь. Тепер ми не їдемо, хоч посилено готувалися, – каже майстриня спорту, дворазова чемпіонка України до 22 років Каріна Вовк.

Загалом у боксерському клубі, де тренує викладач з боксу Руслан Фірман, зараз є пів сотні учасників. Більшість із них – хлопці. Однак особливу увагу приділяють і жіночому боксу.

–  Моє завдання, в першу чергу, – виховати чемпіона України, Європи, світу. Кожен тренер прагне цього. Але найважливіше – щоб боксер був гідною людиною,  зауважив тренер Руслан Фірман.

Спорт – це ще один спосіб заявити про силу та міць України на весь світ, наголосив народний депутат Микола Люшняк.

– Днями я мав нагоду поспілкуватися із спортсменками та відзначити їхні старання. Дякую дівчатам за те, що продовжують тренуватися і гідно представляти Україну у світі! Окреме спасибі їхньому тренеру Руслану Фірману за професіоналізм та любов до боксу, яку він передає своїм вихованцям! Переможемо на усіх фронтах!  підсумував Микола Люшняк.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.