Нардеп Богданець розкритикував затягування Мінкульту щодо звільнення церковних приміщень від московських попів

Опубліковано в Соціум 02.12.2022
Після низки контррозвідувальних заходів, проведених Службою безпеки України за підтримки Національної поліції України та Національної гвардії України, громадськість нарешті побачила, що тримають служителі УПЦ у своїх церковних приміщеннях.
 
Про це повідомив народний депутат з Тернополя Андрій Богданець.
 
– Тут справжній феесбешно-ксенофобський клондайк: агітки про «вєлікую рассєю», «література» з образливими вигадками про інші національності та релігії, запереченням права України на незалежність та «нєделімость» росії, України й білорусі,– зазначив Андрій Богданець.
 
Політик зауважив, що для нього це не новина. Саме тому він  неодноразово наголошував і наполягав на необхідності звільнення споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври від російських агітпопів.
 
– Їм там не місце! Проте, Міністерство культури та інформаційної політики України у своєму експертному висновку не підтримало дану пропозицію, не дивлячись на те, що в країні війна, а осередок "русского міра" в українських святинях продовжує свою антиукраїнську діяльність. Дивує позиція профільного міністерства, затягування у вирішенні цього питання грає на руку ворогу. Вітаю рішення Рада національної безпеки і оборони України - доручити Уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних організацій. Сподіваюся, що тепер Мінкульт зарухається,– наголосив Андрій Богданець.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.