«Маємо вивчати традиції української армії, щоб знати правду про наших Героїв», – Михайло Головко

Опубліковано в Соціум 18.10.2022

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко привітав учасників Просвітницького семінару «Боротьба за державність. Як пам’ятати».  

Це спільний захід Українського Інституту національної пам’яті, Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності,  приурочений 80-й річниці створення УПА.

– Наша земля зростила легендарних особистостей, які формували генерацію українських націоналістів, вели за собою сотні тисяч. Без тих людей не було б України, вони заплатили величезну ціну за відновлення нашої державності. Це була епоха смертників, які усвідомлювали, що стануть підґрунтям для нової генерації – свідомої, вільної, відкритої, яка зможе розбудувати справжню Українську Державу,  зазначив Михайло Головко.  

Всі віхи ХХ століття були великим випробовуванням для української нації, та в боротьбі залізо перетворюється на сталь, наголосив голова обласної ради.

– Тепер, на фоні сучасних перемог, розуміємо, що перелом вже відбувся. Ми точно знаємо, що ми не відступимо і знищимо кремлівську сатану. Ця імперія має розсипатися.  Це і буде запорукою безпеки наших дітей. Ми це зможемо! Але для цього ми маємо вивчати, досліджувати традиції української армії, щоб знати правду про наших героїв. Саме тому днями я виступив з ініціативою встановити біля Тернопільської обласної ради пам’ятник генерал-хоружому Роману Шухевичу, який своєю відданістю та героїзмом здобув безсмертя нації,– підкреслив Михайло Головко.

Він також подякував всім учасникам за безцінну роботу, за історію, якою вони популяризують Героїв.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.